Een smal content blok

Dit is een voorbeeld blog. Deze container wordt gebruikt om alleen tekst in te zetten. We maken deze op een desktop scherm expres wat smaller, zodat het makkelijker leesbaar wordt.

Website bezoekers hebben in de regel geen zin om het gevoel te hebben dat ze naar een tenniswedstrijd zitten te kijken terwijl ze aan het lezen zijn. De kolom met tekst is smal, zodat het te lezen is zonder constant je hoofd heen en weer te moeten bewegen.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim.

Een breed content blok

Deze container gebruiken we als we iets groots willen uitlichten. Een afbeelding, een grafiek, of een ander design element dat even extra de aandacht nodig heeft. En, zoals hier wel te zien is, wordt de tekst veel breder, dus die gebruiken we hier niet. Verwijder deze tekst dus in een echte blog.

Een breed content blok met twee kolommen

Deze container gebruiken we als we elementen naast elkaar willen gebruiken. Een stuk tekst, met daarnaast een afbeelding, een grafiek, of een ander design element dat even extra de aandacht nodig heeft.

De tekst is hier smaller, en dus goed leesbaar. Tegelijkertijd is de bijbehorende visual meteen in beeld, zodat de bezoeker in één oogopslag kan zien dat de twee kolommen bij elkaar horen.